Efectele pozitive ale steroizilor

Ati auzit probabil deja toate efectele secundare nocive ale utilizarii de steroizi, dar aceste medicamente nu sunt doar substante folosite de sportivi pentru a trisa. Desi multe dintre ele sunt daunatoare, exista cateva efecte pozitive ale steroizilor. Aceste medicamente sunt folosite pentru a trata o varietate de conditii medicale si reduc timpul de recuperare.

Recuperarea

Unul dintre primele efecte pozitive ale steroizilor, este timpul de recuperare mai rapid. Cortizolul este produs pentru a ajuta corpul sa faca fata stresului (care dauneaza tesutul muscular si incetineste timpul necesar pentru recuperarea corpului). Steroizii ajuta la reducerea productiei de cortizol, atunci cand organismul tau este stresat. Ei pot fi folositi pentru a ajuta la recuperarea de leziuni sau, pur si simplu, pentru a permite corpului sa exerseze mai mult.

Masa musculara


Un alt efect pozitiv al steroizilor este cresterea masei musculare. Steroizii cresc cantitatea de azot in organism. Acest lucru permite producerea de mai multe proteine ​​in organism, care contribuie la productia masei musculare. Muschii incep sa creasca, chiar daca nu ii antrenezi. Ei vor creste si mai mult daca te antrenezi regulat.

Grasimea corpului


Grasimea redusa este, de asemenea, unul dintre efectele pozitive ale steroizilor. Desi motivul este necunoscut, se speculeaza ca utilizatorii de steroizi isi reduc grasimea corporala ca urmare a unei cresteri a ratei lor metabolice. Alti profesionisti din domeniul medical cred ca steroizii reduc tesutului adipos din organism, deoarece multe mitocondrii cresc in celule si ajuta la oxidarea grasimii.

Conditii medicale


Un ultim efect pozitiv al steroizilor este pentru tratamentul unui numar de afectiuni medicale. Steroizii cresc productia de celule rosii sanguine, astfel incat acestia sunt eficienti pentru tratamentul anemiei. Ei ajuta, de asemenea, la cresterea densitatii oaselor (astfel incat sa fie utili pentru pacientii care sufera de osteoporoza), sau sunt folositi pentru a trata tulburari ale sangelui, artrita si unele tipuri de cancer.

Desi aceste medicamente pot fi foarte daunatoare in conditii normale, exista cateva efecte pozitive ale steroizilor de care multi oameni nu sunt constienti. Ei pot fi folositori pentru a trata afectiuni medicale, cum ar fi osteoporoza, anemia, artrita, precum si unele forme de cancer. Steroizii pot ajuta, de asemenea, pacientii care sufera de obezitate, sa piarda din greutate prin reducerea tesutului adipos din organismul lor. Un alt efect pozitiv al steroizilor este ca reduc timpul necesar recuperarii in urma unor accidente.

Sacrificiul suprem

Toata lumea (mai ales fetele) doreste sa experimenteze macar o data in viata dragostea tip telenovela; sa se iubeasca in ciuda obstacolelor si totul sa se incheie cu o nunta mare, unde toti sunt fericiti. „Si ei au trait fericiti pana la adanci batraneti“. Insa, nu totul se incheie odata ce ai spus DA! De fapt, abia atunci incepe totul...

Este un videoclip pe internet, care circula de ceva vreme. Desi nu este foarte actual, prezinta o poveste de dragoste tragica. Probabil actiunea se petrece undeva in Coreea. Din intamplare, doi tineri se intalnesc si este dragoste la prima vedere. El fotograf, ea coafeza. Totul incepe cu o fotografie, facuta din greseala. Apoi, baiatul afla locul unde lucra fata si o viziteaza. De atunci incolo, totul este poveste...Ajung sa se indragosteasca unul de celalat, videoclipul ilustrand momentele fericite petrecute impreuna.

Insa, se zice ca viata bate filmul. In cazul acesta nu s-a incheiat cu o nunta, pentru ca fata are un accident; din neatentie, vrea sa ia o hartie de pe un raft si varsa solutia chimica pe care baiatul o folosea pentru prelucrarea fotografiilor, care ii ajunge direct in ochi. Astfel, ea ramane oarba pentru totdeauna.

Coplesit de tristete, el ia o decizie tragica, dar in acelasi timp da dovada de o dragoste care se sacrifica...El ia povara si suferinta ei, pentru ca face transplant de cornee si astfel ii reda ei vederea. Fata crede initial ca el a parasit-o, pana cand vede intr-o revista medicala cazul ei.

Finalul videoclipului este trist. Cei doi se intalnesc pe o pista pentru motociclisti; ceea ce candva era un loc al fericirii pentru ei doi, devine locul unde ea afla cruntul adevar.

O faza din acest scurt filmulet, de numai 8 minute, mi-a ramas intiparita in minte. El este pe masa de operatii, iar asistenta ii face anestezie. Lacrimeaza. Este constient ca vede pentru ultima data. De atunci incolo va trai in intuneric complet. Ultima imagine pe care o va purta toata viata este ea, iubita lui, pe masa de operatii. Oare cum este sa stii ca atunci cand vei deschide ochii nu vei mai vedea niciodata? Oare ce ti-ai dori sa te urmareasca toata viata?

Cum sa iti controlezi emotiile in timpul unui examen auto

Pentru ca obtinerea permisului de conducere este un reper important in viata ta, ai putea fi anxios sau chiar fricos atunci cand vei da testul pentru obtinerea permisului auto. Trucul succesului este sa iti confrunti temerile si sa astepti rezultatul final, chiar daca te vei simti nervos in timpul acestui proces.

Controleaza-ti frica


Multi oameni au teama de a fi judecati, lucrul care se poate intampla si in timpul examenului auto. Frica are un mod aparte de a face o persoana sa se simta privita, controlata si in nesiguranta. Stai linistit, toata lumea se teme de ceva la un moment dat. Nu da fricii mai multa putere decat merita. Nu ii permite sa iti controleze actiunile.

Imagineaza-ti momentul testului

Imaginea este un instrument puternic in pregătirea pentru orice activitate stresanta. Imagineaza-ti tot traseul pana la locatia in care vei sustine testul si apoi pana in sala de examen, unde vei preda actele si te vei aseza la computer. Imagineaza-ti ca s-ar putea sa simti cum mainile iti pot transpira si ai fluturi in stomac. Este un lucru normal sa explorezi pe deplin cum te simti cand iti este frica, chiar daca asta inseamna sa ai, la un moment dat, o vaga senzatie de ameteală. Respira profund si incepe sa raspunzi la intrebari, calm si lipsit de orice inhibitie. Doar ai completat o multime de chestionare auto si acasa. Daca nu stii un raspuns, treci mai departe. Nu risipi timpul pe intrebarile capcana. In fond, ai nevoie de doar 22 de puncte pentru a trece la proba urmatoare.

Este posibil ca acest exercitiu sa nu fie unul usor, dar practica te poate ajuta sa devii insensibil la aceste reactii emotionale. Odata ce ai început sa iti controlezi emotiile in ceea ce priveste partea scrisa a examenului auto, fa acelasi lucru si cu partea teoretica. Imagineaza-ti totul, de la rotirea cheii in contact pana la auzul vestii ca ai trecut cu brio.

Respira adanc


Acorda-ti timp pentru a te aduna, odata ce te-ai asezat la computer sau dupa ce ti-ai pus centura de siguranta. Cateva secunde de respiratii adanci este tot ce ai nevoie pentru a-ti goli mintea si a calma nervii. Inspira pe nas si expira pe gura de cateva ori (eventual de patru sau mai multe ori), dar nu exagera. Nu iti face griji despre ceea ce cred ceilalti, important este sa reusesti tu sa scapi de inhibitii.

Oricare ar fi metodele tale de a te calma in timpul unui examen auto, nu te sfii sa le incerci. Multi oameni devin emotivi in timpul unor astfel de teste si din acest motiv, multi clacheaza inca de la inceput. Asigura-te ca nu te numeri printre ei, renuntand total sau macar partial, la emotiile care pun stapanire pe tine in timpul examenului auto.

Scoala de atunci sau de acum?

Imi amintesc cu cat drag cand povestea mama despre perioada in care a facut ea scoala. Si se vede, daca stau bine sa ma gandesc. Fiindca aproape tot ce a invatat in perioada respectiva, inca mai stie. E adevarat si faptul ca a trecut foarte multa vreme de  cand a facut ea scoala, insa daca tot tine minte ce a invatat de atunci, profesorii si scoala erau ceva serios.
 
Mie mi se pare ca se mai facea ceva scoala si cand eram eu mica. Insa azi, e varza tot. Profesorii nu mai sunt ce erau, iar elevii au ajuns sa faca legea in scoli. In loc sa mergi la scoala ai presia ca mergi in jungla. Tin minte ca daca noi, fetele aveam o problema si nu o puteam discuta acasa, dirirginta intotdeauna era dispusa sa se ajute si sa se sfatuiasca. Nu stiu daca in scolile de azi, se mai intampla asta. Si ar fi pacat. Fiindca in perioada aia, am avut cele mai multe probleme adolescentine, si daca nu aveam la cine apela, cine stie ce tampenii faceam. Mama imi spunea ca pe vrema ei se facea practica. Mergeau la cules de prune, porumb, sau mai stiu eu ce alte activitati agricole. Asa invatau tinerii sa fie responasibili. Stiu ca mai faceau si ateliere de creatie. Mama la scoala a invatat sa croseteze si sa tricoteze. Si mai e ceva foarte important. Atunci se purta uniforma. Nu exista nici o problema in a diferentia elevii bogati, de cei saraci.
 
Uniformele nu prea mai exista astazi, si e cam trist. Macar asa se facea diferenta clara intre elevi si profesori. Acum la scoala se face parada modei, mai mult decat se invata. Plus ca si invatatul era invatat. Nu erau lectiile chiar atat de multe si asa de grele. Eu am rafoit unele manuale din clasele mai mici, si am ramas socata, fiindca lectiile erau relativ grele. Sper doar ca pe cand va ajunge fiica mea la scoala sa nu devina si mai grele.