Neuro Optimizer scade riscul aparitiei maladiei Alzheimer

Alzheimer-ul este o boala progresiva, ireversibila a creierului care distruge incetul cu incetul memoria, capacitatea de a gandi si in cele din urma chiar si capacitatea de a executa sarcini dintre cele mai obisnuite. Pentru majoritatea bolnavilor de Alzheimer primele simptome apar undeva in jurul varstei de 60 de ani, iar din pacate numarul bolnavilor de Alzheimer in intreaga lume creste de la an la an, atingand cifre ingrijoratoare.

Alzheimerul este cauza cea mai comuna de dementa la persoane varstnice. Dementa se traduce prin pierderea capacitatii de a tine minte, de a rationa logic, prin schimbari comportamentale si incapacitatea de a face sarcini simple, necesare traiului de zi cu zi, pe care il ingreuneaza astfel pana la a ajunge ca bolnavul sa depinda de alte persoane. Desi cauza exacta a aparitiei acestei boli nu este cunoscuta, se pare ca afectarea creierului in boala Alzheimer incepe cu aproximativ 10 ani inainte ca simptomele clinice sa fie vizibile. In acest stadiu preclinic al bolii, desi oamenii nu manifesta niciun simptom creierul incepe sa treaca prin schimbari toxice – este vorba despre depozite anormale de proteine care formeaza placi amiloide pe suprafata creierului, iar neuronii incep sa functioneze mai putin eficient, iar treptat isi pierd capacitatea de a mai comunica cu alti neuroni iar intr-un final mor. Afectarea se intinde apoi la o zona a creierului numita hipocampus, care joaca un rol esential in formarera amintirilor.

De unde stim daca ne confruntam cu o astfel de boala? Printre semnele cele mai timpurii ale Alzheimer-ului se numara problemele de memorie, iar mai nou cercetarile fac o anume conexiune si intre probleme de miros si Alzheimer sau intre probleme de miscare si aceasta boala. Gasirea cu greu a cuvintelor, probleme de orientare in spatiu, de vedere, probleme de gandire pot fi si ele semnale ca ceva se intampla si ar putea duce cu gandul la stadii timpurii ale bolii Alzheimer. Ce anume cauzeaza aparitia Alzheimer-ului nu se stie inca, dar devine din ce in ce mai clar ca se dezvolta din pricina unei serii complexe de evenimente care au loc in creier de-a lungul unei perioade indelungate de timp. Este posibil ca aceste cauze sa implice o combinatie intre factori genetici, factori de mediu si factori legati de modul de viata. Iar daca tot am ajuns la modul de viata, este bine de stiut ca dieta sanatoasa si un stil de viata cat mai normal si calitativ poate merge mana in mana cu un supliment alimentar asa cum este Neuro Optimizer de la http://cufarulnaturii.ro care de-a lungul timpului si-a dovedit eficacitatea in imbunatatirea functiilor cerebrale in diferite boli si maladii, printre care si Alzheimer, Parkinson, senilitate, scleroza multipla etc.

Neuro Optimizer functioneaza mentinand structura si permeabilitatea membranei celulelor nervoase si stimuleaza functionarea conexiunilor interneuronale, care asa cum aratam mai sus sunt distruse in stadiile incipiente ale maladiei Alzheimer. In plus, Neuro Optimizer stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare, ca si adaptabilitatea la efort intelectual, reduce stresul si echilibreaza starea emotionala, imbunateste circulatia cerebrala, inbunatateste auzul, orientarea in timp si spatiu, precum si vazul.