Lucruri comune care sunt mult mai periculoase decat lucrurile de care ne temem

Sporturile practicate in liceu omoara mai multi americani decat o fac teroristii. Incepand cu 11 septembrie 2001, terorismul a devenit o amenintare globala, cu cateva puncte fierbinti din lume de unde vine intotdeauna nenorocirea. Al-Qaeda, ISIS, sunt doar cateva grupari teroriste care si-au pus in gand sa distruga echilibrul si linistea de pe glob, fie el politic, economic, social.

Foarte multi cetateni se tem pentru copiii lor, pentru viata lor, pentru viitorul lor, oricine putand sa moara intr-un atentat terorist sau o luare de ostatici. Totusi, in America tinerii mor adesea din cauza sporturilor practicate in liceu mai degraba decat ucisi de vreun terorist care vrea cu orice chip sa fie in centrul atentiei. Anual, 50 de sportivi mor in America din cauza ranilor provocate in timpul antrenamentelor sau in timpul practicarii sporturilor. Cele mai afectate sunt zonele rurale, acolo unde nu exista terenuri amenajate pentru sport ca la oras si unde copiii nu au echipamente de protectie chiar asa de performante. In multe cazuri, mortile sunt generate de atacuri cardiace, incingerea organismului peste limitele normale, afectiuni ale creierului. De multe ori sportivii prezinta semne de deshidratare severa, ceea ce poate explica toate aceste afectiuni grave.

Chiar si cei care sunt loviti cu o minge in cap au sanse de 50% sa moara in zilele urmatoare, la fel ca si cei care au probleme cardiace si fac eforturi mari pe teren. Pe de alta parte, terorismul omoara cam 12 civili pe an, asta fara a lua in considerare masacrul din timpul atentatelor teroriste majore de pe glob. In 2009, noua victime au murit din cauza actelor de terorism, in 2010 10, in 2011 7, in 2012 10, in 2013 16. Multe dintre decese s-au datorat calatoriei in Afghanistan.