Utilizarea corespunzatoare a unui laptop

Tehnologia ne lasa balta atunci cand ne asteptam mai putin. Ai zice ca daca e tehnologie - are menirea sa ne ajute, sa ne usureze viata, insa din pacate de multe ori ne-o poate ingreuna, mai ales atunci cand nu stim sa ii purtam de grija corespunzator. De exmeplu, laptopurile au anumite reguli de functionare elementare, de pilda, un laptop nu trebuie tinut in priza non stop, si mai ales cu bateria in el.

Bateria nu trebuie incarcata decat atunci cand se descarca, iar principiul de functionare este asemeni unui telefon, care are acumulator. Din momentul in care observi ca bateria se descarca mai repede decat de obicei, e clar o probelma, sau chiar si avertizarile sistemului de operare in privinta inlocuirii bateriei ne fac sa ne dam seama ca avem nevoie de o baterie noua. Desi pe internet vedem articole despre cum ar trebui sa folosim bateria pentru o durata de viata cat mai lunga, trebuie sa realizam ca bateriile, ca si alte accesorii sau componente, sunt catalogate ca si piese de schimb (de multe ori cu o durata de viata mai mica decat a laptop-ului in sine).

Problemele cu bateria de la laptop sunt insa foarte usor de solutionat avand in vedere ca sunt site-uri precum www.onlaptop.ro care te ajuta atat cu achizitia de baterie, conform modelului care iti trebuie, cat si cu schimbarea ei. Daca ai nevoie de service onlaptop, e clar unde trebuie sa mergi, tinand seama si de faptul ca atunci cand achizitionezi bateria pe de la site, ai si montarea ei gratuita cat si verificarea. Pentru a avea insa o baterie cat mai durabila, ideal ar fi ca atunci cand utilizati laptopul acasa sa il tineti in priza fara bateria conectata la el, deci sa utilizati laptopul ca si un calculator conectat la curent.