Moda pentru barbati in 2015: nonculoarea

Moda verii 2015 pentru barbati reprezinta de fapt moda in alb-negru. Nu este niciun secret in ceea ce priveste moda masculina, principala dominanta a anului o constituie preferinta designerilor pentru alb-negru.

Conform casei de moda Hugo Boss, culorile pentru barbati au ramas „intr-o paleta de negru si alb, cu unele nuante de gri si un dram de rosu aprins”, asa cum spun specialistii in fashion.

„Barbatii au devenit un pic mai sobri", spune Herzog, desi este impropriu sa spunem ca ii imbracam in cul;orile alb si negru, avand in vedere ca acestea sunt nonculori. Ei au tendinta sa cumpere haine pentru ocazii si este mai putin probabil sa urmeze tendintele de culoare. si la fel ca pentru barbati, negrul, albul si griul sunt la moda, de asemenea, si pentru femei in acest an.

Culorile mai deschise care domina moda in 2015 sunt comparate de designerul Robert Herzog cu un „magazin de inghetata”. In mare voga sunt tonurile de serbet, cum ar fi trandafiriu, gri/ lila si galben pal. De altfel, ducesa de Cambridge a facut furori intr-o rochie cu flori galben pal, cand a prezentat-o pentru prima data in public pe fetita ei nou-nascuta, Printesa Charlotte.

Pe de alta parte, designerii asigura ca, mai important decat aceste tendinte in moda, este stilul personal si sa te simti bine, confortabil cu ceea ce porti. Concluzia este ca, daca nu agreati niciunul dintre trend-uri, cel mai bine e sa purtati ceea ce va place si vi se potriveste, pentru ca atunci cand te simti bine este imposibil sa nu dai bine...

Potrivit designerului Robert Herzog, de la scoala de moda din Stuttgart, citat de agentia DPA si agerpres, „creatorilor de moda le place sa lucreze cu povestile culorilor". Iar trend-ul pentru 2015 are la baza o „delicioasa” poveste... culinara, insa numai daca vorbim despre femei.