La ce folosesc telefoanele SIP si de ce ar trebui sa achizitionati unul

Daca lucrati intr-o firma mare care are in posesie o centrala telefonica sigur ati auzit de telefoane SIP, sau poate chiar detineti unele. Ei bine, aceste telefoane SIP sunt niste telefoane care, ca orice altele, ajuta la efectuarea si primirea apelurilor. Diferenta este ca acestea sunt conectate direct la reteaua de date in loc de conexiunea directa la linia standard. Datorita faptului ca aceste telefoane au un mini hub incorporat ele pot partaja conexiunea la retea cu PC-ul, ceea ce inseamna ca nu mai au nevoie de un punct de retea aditional. Aceste telefoane se folosesc impreuna cu centralele telefonice, pentru a receptiona si a redirectiona apelurile. Acum ca ati aflat la ce folosesc aceste telefoane, urmeaza intrebarea "De ce ar trebui sa achizitionez unul?".

In majoritatea firmelor se folosesc telefoanele analogice ce sunt conectate direct la centrala telefonice, insa acestea se conecteaza prin intermediul firelor la retea. Telefoanele SIP sunt facute tocmai pentru a scuti personalul de aceasta problema, conectandu-se direct la retea. Acestea, in acest sens, sunt mult mai economice din punctul de vedere al spatiului ocupat, si pot fi si transportate de la locul in care stau la incarcat. Practic, ele functioneaza ca niste mobile, dar care au un sistem propriu incorporat pentru a functiona in concordanta cu reteaua centralei telefonice. Dezavantajul acestor telefoane SIP este ca preturile sunt aproximativ de 10 ori mai ridicate, insa si munca pe care o fac este de 10 ori mai calitativa. Pe telefoanele SIP este mult mai usor de umblat, si totul este mult mai usor de gestionat. Daca vorbim de o firma a carei centrala telefonica este mare, acest tip de telefon este cel mai adecvat deoarece multudinea de linii de retea nu se mai incurca, sansele de a interfera cu alte retele este mai mica, si sunt si mai usor de utilizat deoarece au meniurile mult mai simplificate si mai directe.

Ajuta mult si faptul ca au un ecran pe care apare toata informatia, nu trebuie invatat pe de rost rolul fiecarui buton. Daca lucrati intr-o firma in care beneficiati de o centrala telefonica, cel mai avantajos este sa achizitionati telefoane SIP pentru a ajuta si personalul sa lucreze mai eficient datorita faptului ca mecanismul de functionare e simplu, dar si pentru a reduce numarul erorilor aparute din cauza interferentei retelelor.