La ce folosesc telefoanele SIP si de ce ar trebui sa achizitionati unul

Daca lucrati intr-o firma mare care are in posesie o centrala telefonica sigur ati auzit de telefoane SIP, sau poate chiar detineti unele. Ei bine, aceste telefoane SIP sunt niste telefoane care, ca orice altele, ajuta la efectuarea si primirea apelurilor. Diferenta este ca acestea sunt conectate direct la reteaua de date in loc de conexiunea directa la linia standard. Datorita faptului ca aceste telefoane au un mini hub incorporat ele pot partaja conexiunea la retea cu PC-ul, ceea ce inseamna ca nu mai au nevoie de un punct de retea aditional. Aceste telefoane se folosesc impreuna cu centralele telefonice, pentru a receptiona si a redirectiona apelurile. Acum ca ati aflat la ce folosesc aceste telefoane, urmeaza intrebarea "De ce ar trebui sa achizitionez unul?".

In majoritatea firmelor se folosesc telefoanele analogice ce sunt conectate direct la centrala telefonice, insa acestea se conecteaza prin intermediul firelor la retea. Telefoanele SIP sunt facute tocmai pentru a scuti personalul de aceasta problema, conectandu-se direct la retea. Acestea, in acest sens, sunt mult mai economice din punctul de vedere al spatiului ocupat, si pot fi si transportate de la locul in care stau la incarcat. Practic, ele functioneaza ca niste mobile, dar care au un sistem propriu incorporat pentru a functiona in concordanta cu reteaua centralei telefonice. Dezavantajul acestor telefoane SIP este ca preturile sunt aproximativ de 10 ori mai ridicate, insa si munca pe care o fac este de 10 ori mai calitativa. Pe telefoanele SIP este mult mai usor de umblat, si totul este mult mai usor de gestionat. Daca vorbim de o firma a carei centrala telefonica este mare, acest tip de telefon este cel mai adecvat deoarece multudinea de linii de retea nu se mai incurca, sansele de a interfera cu alte retele este mai mica, si sunt si mai usor de utilizat deoarece au meniurile mult mai simplificate si mai directe.

Ajuta mult si faptul ca au un ecran pe care apare toata informatia, nu trebuie invatat pe de rost rolul fiecarui buton. Daca lucrati intr-o firma in care beneficiati de o centrala telefonica, cel mai avantajos este sa achizitionati telefoane SIP pentru a ajuta si personalul sa lucreze mai eficient datorita faptului ca mecanismul de functionare e simplu, dar si pentru a reduce numarul erorilor aparute din cauza interferentei retelelor.

Telenovele pentru femei

Nu ca ar exista telenovele pentru barbati sau ceva, am spus acest lucru in modul asta mai mult din inertie, pentru ca toata lumea asociaza telenovelele cu femei si mai precis cu un anumit tip de femei. Femei precum bunica mea, de exemplu. Bunica mea este o femeie care stie destul de multe lucruri, este o fire educata desi a fost crescuta la tara si nu are studiile incheiate. Printre toate aceste lucruri, insa, ea este pasionata de astfel de seriale cu care se implica suta la suta de fiecare data cand apare un episod nou. Ma rog, mai nou a trecut la emisiuni de genul “Nora pentru mama”, dar chiar si asa, se poate observa modelul pe care-l urmareste. Si crede-ma cand iti spun ca bunica mea este cel mai departe de romantism dintre toate femeile pe care le-am cunoscut vreodata. Nu are absolut nici o treaba cu acest aspect al vietii! Banuiesc ca pur si simplu anumite femei au o oarecare sensibilitate pentru lucrurile care, intr-un fel sau altul, le fac sa treaca prin tot felul de starti pe care probabil nu le obtin din viata lor reala. Cred ca asta e si cazul bunicii mele. Ea nu mai are cum sa simta suspansul acela cand nu stii daca baiatul ala chipes chiar te place sau nu. Si atunci ele regasesc aceste trairi afective in surse care se deruleaza permanent pe micile ecrane. Si iata, acesta este al doilea avantaj: sursele trairilor lor afective sunt inepuizabile, vor exista in permanenta acolo si tocmai de-aia le aleg pe ele. Astfel, cred ca acestea sunt principalele motive pentru care femeile de varstele a doua si a treia sunt fascinate de povestile acelea tragice care dureaza timp de cateva sute de episoade.

Cum sa iti alegi aparatul de vending potrivit

Aparatele vending sunt destinate locurilor publice sau companiilor de marime medie si mare, fie ca este vorba de aeroporturi, gari, banci, benzinarii sau orice alt timp de locatie cu trafic mediu sau mare de persoane. Ele sunt de mai multe tipuri : bauturi calde, bauturi racoritoare si snacks-uri. Cele mai des intalnite sunt insa aparatele vending de bauturi calde, denumite si „automate de cafea”, desi aceasta denumire poate include si un simplu espressor cu o capacitate de 1 litru, folosit pentru uz personal, spre deosebire de un aparat de vending care porneste de la 50 de portii si poate ajunge la 650 de cupe si include accesoriile specifice (pahare, paletine, etc.).

Un aparat de vending de bauturi calde poate fi solutia perfecta pentru nevoile un birou aglomerat. Pentru ca angajatii sa atinga performante ideale, „pauzele de cafea” sunt esentiale pentru starea de bine personala si comfort. Poate fi foarte dificil de a multumi pe toata lumea, de aceea solutiile complete de vending de la Nordexim Coffee Services vin cu pana la 32 de selectii de tipuri de cafea, 12 tipuri de racoritoare, inclusiv apa si 18 tipuri de snacks-uri. Sunt recomandate astfel aparatele vending cu o selectie cat mai mare de produse pentru a preintampina nevoile unui numar mare de oameni cu preferinte variate. Schimbarea de sezon, de temperatura sau chiar de stare pot influenta preferintele unei persoane si rezulta intr-o cerere mai mare sau mai mica pentru un produs anume.

Estimarea capacitatii

In achizitionarea unui aparat de vending un factor foarte important este estimarea numarului de oameni care vor folosi acest automat. Daca estimarea este prea mica si este ales un aparat de vending cu numar mic de portii, aparatul vending va trebuie aprovizionat in mod constant, ceea ce va necesita timp si resurse si rabdarea consumatorilor. Pentru o estimare corecta a capacitatii necesare trebuie calculat numarul angajatilor companiei care vor folosi aparatul, numarul de potentiali invitati sau alte persoane care au potentialul de a-l folosi, traficul general in zona respectiva si numarul aproximativ de portii care va fi consumat. Un alt factor important este daca portiile vor fi gratis pentru angajati sau nu. Aparatele vending Nordexim Coffee Services ofera un spatiu amplu dedicat montarii diferitelor sisteme de plata, cum ar fi jetoane sau cartele magnetic, monede sau bancnote, dar pot functiona si la liber. In cazul in care aparatul vending functioneaza la liber, se poate estima un consum mai mare pe zi de portii decat in mod normal.

Varietatea optiunilor

In alegerea unui aparat vending varietatea optiunilor si numarul lor este un alt factor important pentru decizia finala de achizitie. Aparatelele vending Nordexim Coffee Services ofera o gama larga de optiuni, de la clasicul espresso italian la cappuccino, irish coffee, latte macchiato, ceai cu lamaie, ceai cu zmeura si ciocolata calda. In ceea ce priveste bauturile racoritoare, sunt prezente in oferta bauturi carbogazoase si necarbogazoase apartinand celor mai cunoscute brand-uri (Coca-Cola, Dorna, Nestea, Cappy, Burn). Iar oferta de snacks-uri include si croissante, gustari sarate, ciocolata si napolitane de la brand-uri cunoscute (Mars, Bounty, Snickers, Alka, Kinder, Orbit).

Totodata, aparatele vending pentru bauturi calde pot oferi cafea sub forma de capsule, cafea instant sau cafea boabe, din faimosul brand italian Lavazza sau din brandul propriu Nordexim „My Coffee”, o combinatie de cafea arabica si robusta, de intensitate medie.

Despre Nordexim Coffee Services 

Nordexim Coffee Services acopera un portofoliu de clienti „Working Places”, „Traffic Locations” si „Public Locations” ce numara peste 5,000 de puncte de vending in toata tara. Cu ajutorul echipei tehnice proprii, Nordexim Coffee Services poate acorda service, aprovizionare si mentenanta directa, fara subcontractori, cu acoperire nationala si raspuns in maximum 24 de ore de la solicitarea clientului.

Un citat util care te ambitioneaza

Citat care ar ambitiona pe oricine dispune de un anumit nivel de compasiune, fie el cat de mic. L-am vazut foarte des in cadrul postarilor unor pagini pe care le urmaresc pe diverse retele de socializare. Citatul este cam asa: “Lupta pentru copilul care ai fost odata si care credea ca nimic nu este imposibil.” Din primul moment in care am dat de acest citat, m-a lovit un sentiment de mila care s-a accentuat si s-a combinat cu emotii precum iubire si compasiune pe masura ce m-am gandit la acesta.

Imagineaza-ti un copil mic, frumos si nevinovat. Ce vina ar avea el pentru..ei bine, pentru orice? Ai observat speranta aceea pura care se citeste in ochii celor mici. Cu totii am avut-o si cu totii am fost ferm convinsi in acea perioada ca nimic nu este imposibil. De ce nu ar fi la fel si acum? De ce, cum si cand am renuntat la convingerea ca noi suntem capabili de a deveni persoana care ne dorim sa fim, sa facem si sa obtinem orice ne propunem? Este un lucru foarte trist, sa vezi cum un copil sta tacut intr-un colt in timp ce altii se joaca fericiti tot felul de jocuri distractive. Iar daca esti ca si mine, e foarte posibil sa si lacrimezi daca observi o astfel de scena mai multa vreme. Exact la fel este fiecare persoana care alege sa stagneze, care renunta la visurile ei si care nu face nimic. Prin analogie, copiii care se joaca sunt oamenii care lupta pentru ei insisi, care muncesc si jongleaza cu tot ceea ce le pune Universul la dispozitie pentru a face lucrurile sa se intample asa cum isi doresc. Si o fac.

Nu este neaprat un joc in care exista un singur castigator, este mai degraba un joc lipsit de final in care poti doar sa atingi un nivel tot mai inalt. Si privind lucrurile din aceasta perspectiva, de ce n-ai incerca si tu? Gandeste-te la copilul din tine si priveste-te obiectiv pentru cateva clipe in fiecare zi. De ce nu ai merita tu sa fii un om implinit fericit? De ce nu ai merita sa lupti pentru tine insuti? Daca stai sa te gandesti, vei realiza ca de fapt esti un om merituos si tot ce mai ramane de facut este sa intri in joc si sa dai tot ce ai mai bun.